Podcast

Podcast De Dag: de puinhopen in het CDA

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de puinhopen in het CDA

Het CDA zakt steeds verder weg in de peilingen, een derde van de kiezers dreigt de partij de rug toe te keren en bij lokale afdelingen zijn er grote vragen over wat nou eigenlijk de koers is van de partij.

#872 - De puinhopen in het CDA - De Dag

Het lukt het CDA maar niet om zich te herpakken. Na een opeenstapeling van incidenten rond de lijsttrekkersverkiezing en missers in de campagne, na de verkiezingsnederlaag, 'functie-elders-gate' en het vertrek van Pieter Omtzigt, is bij een deel van de achterban de koek op. Een derde van de kiezers dreigt de partij de rug toe te keren. Ook bij de lokale afdelingen is de onrust nog lang niet bezworen, blijkt uit onderzoek van de NOS.

Politiek verslaggever Ewoud Kieviet vertelt in podcast De Dag over de zorgen van lokale partijen en soms zelfs schaamte die zij voelen voor het landelijke CDA. Ze zien leden hun lidmaatschap opzeggen, vrijwilligers die twijfelen en vooral heel veel vragen over de koers van de partij. 'Je hoort ook twijfel bij de afdelingen of Wopke Hoekstra de verbinder is die hij denkt dat hij is.'

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie