appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

FAQ

Hieronder zijn de veelgestelde vragen van NPO Radio 1 te vinden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Dat kan via:

Ether

De etherfrequentie waarop je NPO Radio 1 ontvangt is afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. In het frequentieoverzicht op onze website vind je alle etherfrequenties.

Kabel

Raadpleeg voor de kabelfrequenties de kabelmaatschappij. Hieronder vind je de overzichten van de grootste kabelmaatschappijen:
Zenderoverzicht UPC
Frequentieoverzicht Ziggo
Zenderoverzicht Delta
Zenderoverzicht Caiway

DAB+

NPO Radio 1 is in een aanzienlijk deel van Nederland te ontvangen via DAB+. Als je een DAB+-radio hebt is het een kwestie van op 'full scan' of 'auto tune' drukken. Dan laadt de radio alle zenders en kun je NPO Radio 1 opzoeken en luisteren. Meer informatie vind je op DigitalRadio.nl.

NPO Radio 1 app

>> iPhone: naar de NPO Radio 1 app in de appstore
>> iPad: naar de NPO Radio 1 app in de appstore
>> Android: naar de NPO Radio 1 App voor Android

Online kijken

Live in de studio meekijken? Dat kan via de webcam!

Online luisteren

Toch liever alleen luisteren? Dat kan via de radioplayer!

Op internet kun je via Flash of HTML5 naar de livestream van NPO Radio 1 luisteren. Op welke manier je luistert, wordt vanzelf gekozen aan de hand van de door jouw computer ondersteunde technieken.

Klik je op een link, maar weigert je computer hem af te spelen? Dan staat je computer misschien niet juist ingesteld of mist er een benodigde plug-in. Op NPORadio1.nl wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Flash en HTML5 voor het afspelen van audio en video. Als je hier problemen mee ondervindt kun je proberen een update te doen van de Flash Player of webbrowser.

Via onze wekelijkse nieuwsbrief blijf je goed op de hoogte van al onze activiteiten. Op de homepage kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 Volg ons op social media: 

  

Via onze website kun je zowel specifieke fragmenten als hele programma’s terugluisteren. Op de gemist pagina vind je de gemiste fragmenten in een overzicht per dag. In de gids vind je hele uitzendingen terug door op dag en programma te zoeken.

Helaas kunnen wij als zender niet veel doen aan piraterij of slechte ontvangst van NPO Radio 1. Dit komt doordat het signaal dat de ether in wordt gestuurd in handen is van de beheerders van de zendmasten. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met de beheerder.

Als u een inhoudelijke reactie op of vraag heeft over één van de uitzendingen van NPO Radio 1, kunt u terecht bij de desbetreffende programmaredactie. Zij gaan over de inhoudelijke invulling van de programma’s . Via het contactformulier op onze website kunt u een bericht sturen naar de verschillende programmaredacties. 

Met algemene vragen over de zender kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stuur je persbericht direct via het contactformulier op de website naar de verschillende redacties. 

De redacties van onze programma's maken de inhoudelijke keuzes en bepalen aan welke onderwerpen zij aandacht besteden.

Een aantal programma’s roept op om per telefoon te reageren. In dat geval kun je bellen met de reactietelefoon van NPO Radio 1 op 0800-1121

We houden de geluidsniveaus op NPO Radio 1 nauwlettend in de gaten. Zeer regelmatig testen we of verschillende items en programma’s gelijke volumeniveaus hebben. Als deze niveaus van elkaar afwijken wordt dit gecorrigeerd.

In de playlist vind je een overzicht van de muziek die op NPO Radio 1 gedraaid is. 

Uit representatief onderzoek is gebleken dat een grote meerderheid van onze luisteraars muziek op NPO Radio 1 waardeert. Twee liedjes per uur wordt door bijna iedereen gewaardeerd en 35 procent wil zelfs meer dan 2 à 3 liedjes. Slechts 10 procent wil helemaal geen muziek.

Om deze reden wordt er op NPO Radio 1 regelmatig muziek gedraaid. Uiteraard blijft de inhoudelijke invulling van de programma’s de basis van NPO Radio 1 en krijgt deze inhoud onze hoogste prioriteit.

De STER (Stichting Ether Reclame) is verantwoordelijk voor reclame-uitingen op NPO Radio 1 en de website van de zender. Op de website van de STER vind je meer informatie over adverteren.

Eventuele vacatures (zowel van de verschillende omroepen op NPO Radio 1 als van de NPO) vind je op de website van Villamedia

Alle publieke omroepen en veel andere mediabedrijven werken in de zoektocht naar stagiair(e)s samen met Mediastages. Daar vind je alle vacatures en de mogelijkheid tot solliciteren. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1