Podcast

Podcast De Dag: op persreis door Tibet

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: op persreis door Tibet

Correspondent Sjoerd den Daas maakte een bijzondere en loodzware persreis door Tibet. In podcast De Dag vertelt hij wat hij zag én wat hij niet mocht zien.

#870 - Op persreis door Tibet - De Dag

Na zes jaar aandringen kreeg NOS-correspondent Sjoerd den Daas toestemming om naar Tibet te reizen. Niet zelfstandig, maar tijdens een persreis waar Chinese ambtenaren hem en de andere journalisten geen moment uit het oog verloren. Hij zag er vooral heel veel niet.

Tibet is volgens Sjoerd zo mogelijk nog geslotener dan de Chinese regio Xingjang, waar de Oeigoeren wonen en in heropvoedingskampen worden gedwongen om afstand te doen van hun religie en cultuur. Net als in Xinjiang is de repressie van de Tibetaanse bevolking door China zeer aanwezig, constateert Sjoerd na zijn reis, maar wel op een andere manier. Hij vertelt in de podcast over wat hij niet mocht zien van de Chinese autoriteiten en hoe er van de Tibetaanse cultuur weinig meer over is dan een Disney-sprookje dat vooral aantrekkelijk is voor toeristen.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie