Binnenland

Volg de coronapersconferentie van dinsdag 25 januari live op NPO Radio 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de coronapersconferentie van dinsdag 25 januari live op NPO Radio 1

Dinsdagavond maken premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers op de coronapersconferentie bekend welke versoepelingen er in Nederland worden doorgevoerd. De precieze invulling hiervan volg je vanaf 19.00 live op NPO Radio 1.

De grootste stap wordt gezet in de horeca- en cultuursector. Cafés, restaurants, bioscopen, musea en theaters mogen vanaf morgen onder voorwaarden tot 22.00 uur weer open. Binnen- en buitenevenementen kunnen weer doorgaan, al geldt er binnen een maximumaantal bezoekers van 1250 op vaste zitplaatsen. Voor buiten gaat het om een derde van de normale capaciteit.

Verder is publiek bij sportwedstijden weer welkom met een coronabewijs en worden de openingstijden voor supermarkten tot 22.00 verlengd.

Versoepeld quarantainebeleid voor kinderen

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert dat kinderen tot en met 12 jaar niet meer in quarantaine hoeven als ze in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus en zelf geen klachten hebben.

Nu is het nog zo dat een hele schoolklas in quarantaine moet als drie kinderen besmet zijn. Daardoor zitten veel klassen verplicht thuis. Vanuit het onderwijs klonk daarom de roep om versoepelingen in het quarantainebeleid voor kinderen.

Volg de persconferentie live op NPO Radio 1

Je volgt de coronapersconferentie van premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers vanaf 19:00 uur live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie