Podcast

Podcast De Dag: hoe eindigt een pandemie?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe eindigt een pandemie?

Door de komst van de omikronvariant lijkt Europa volgens de WHO richting een "pandemisch eindspel" te bewegen. Maar wanneer is een pandemie voorbij?

#1020 - Hoe eindigt een pandemie? - De Dag

Volgens de WHO is het goed mogelijk dat het einde van de coronapandemie in Europa in zicht is. "Het is mogelijk dat de regio zich in de richting van een pandemisch eindspel beweegt", aldus de regionaal directeur. De omikronvariant zorgt voor een explosie aan besmettingen en dat in combinatie met de vaccinaties kan wel eens het einde betekenen. Maar hoe komt een pandemie ten einde?

Historica Janna Coomans vertelt in podcast De Dag hoe dat bij pandemie├źn in het verleden ging en wat we daarvan kunnen leren. NOS-redacteur Ben Meindertsma werpt een blik op de nabije toekomst. Hij vroeg aan virologen en epidemiologen hoe het 'pandemische eindspel' er concreet uit zou kunnen zien en wat er gebeurt als we het virus verder loslaten in een tijd dat de besmettingen toenemen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie