Programma

De Nieuws BV

BNNVARA
  1. Programma'schevron right
  2. De Nieuws BV
Voor je dagelijkse dosis nieuws, achtergronden en vertier bij BNNVARA. Niet te missen, vanaf 12:00 uur, elke maandag tot en met donderdag met Natasja Gibbs en op de vrijdag staat Patrick Lodiers aan het roer.

Het Museum van de Democratie

De democratie blijft een bestuursvorm die altijd ter discussie staat. Er wordt constant aan geschaafd en er wordt nu zelfs gekeken of de Nederlandse parlementaire democratie nog wel toekomstbestendig is: reden genoeg voor De Nieuws BV om het museum van de democratie te openen.

Elke maandag voegt een gastconservator een stuk toe aan de virtuele collectie die hier te bezichtigen is. Door middel van al die stukken en de verhalen die daarbij horen, vertelt het museum het verhaal van onze democratie. Lees meer.

Uit de Boekenkast

In een tijd waarin bushokjes met posters van zoenende mannen niet veilig waren voor geweld, waar 'kankerflikker' wordt gezien als dagelijks taalgebruik en tv-presentatoren het hebben over 'hysterische homootjes' vragen wij ons in De Nieuws BV af: hoe belangrijk is representatie eigenlijk? En wat voor een effect hebben dit soort gebeurtenissen op jonge LHBTI'ers? Daarom onze rubriek: Uit de Boekenkast. In de rubriek vertellen verschillende LHBTI'ers over de eerste keer dat ze hun seksuele of gender-identiteit herkenden in een film, boek, tv-serie of muzikale artiest. Lees meer.

Dossier Lesbos

De Nieuws BV besteedt regelmatig aandacht aan de vluchtelingen in de kampen op de Griekse eilanden, in de rubriek Dossier Lesbos.

Sinds 2015 zijn er tienduizenden vluchtelingen aangekomen op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. De afspraak was dat die verdeeld zouden worden over de landen van de Europese Unie, maar daar komt niets van terecht. Sinds de brand in kamp Moria op Lesbos (2020) is de situatie alleen nog maar erger geworden. Lees meer.

B.V.S.C

De Nieuws BV presenteert B.V.S.C. (de BNNVARA Sport Combinatie): hét programma dat je iedere maandag- tot en met donderdagmiddag bijpraat over het belangrijkste sportnieuws. Met ruimte voor het gesprek van de dag, maar óók voor kleedkamerpraat, kantineroddels én voor de bijzondere verhalen die sport tot de belangrijkste bijzaak van het leven maken. Gepresenteerd door Roelof de Vries, bijgestaan door een dagelijks wisselende sidekick, onder meer Erben Wennemars, Jaike Belfor, Viggo Waas, Marcel van Roosmalen en Dolf Jansen. Lees meer.