Cultuur & Media
BNNVARA

Uit de Boekenkast

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Uit de Boekenkast

In een tijd waarin bushokjes met posters van zoenende mannen niet veilig waren voor geweld, waar 'kankerflikker' wordt gezien als dagelijks taalgebruik en tv-presentatoren het hebben over 'hysterische homootjes' vragen wij ons in De Nieuws BV af: hoe belangrijk is representatie eigenlijk? En wat voor een effect hebben dit soort gebeurtenissen op jonge LHBTI'ers? Daarom onze rubriek: Uit de Boekenkast. In de rubriek vertellen verschillende LHBTI'ers over de eerste keer dat ze hun seksuele of gender-identiteit herkenden in een film, boek, tv-serie of muzikale artiest.

Claudia de Breij & Nicolaas Veul

Kim Putters & Valentijn de Hingh

Hanna Bervoets & Jeangu Macrooy

Johan Kenkhuis & Majd Mardo

Shishani Vranckx & Bas Heijne

Raymi Sambo & Vera Bergkamp

Wielie Elhorst & Edwin Smit

Dit keer schuiven twee bijzondere gasten aan in navolging van de omstreden Nashvilleverklaring: Wielie Elhorst, LHBTI-predikant voor de Protestantse Kerk Amsterdam en Edwin Smit, die opgroeide in een streng christelijke familie en zelf homo is.

Barbara Barend & Bowi Jong

Naar aanleiding van de Roze Filmdagen schuiven Barbara Barend en Bowi jong aan. Tijdens deze dagen zijn meer dan 100 prachtige films met een LHBTI-thema te zien. Waaronder de Zwitserse film 'Mario', over twee professionele voetballers die verliefd op elkaar worden en door hun familie en de club flink worden tegengewerkt in het uiten van die liefde.

Coos Huijsen

Vijftig jaar homo-emancipatie vraagt om een serie terugblikken in onze rubriek 'Uit de Boekenkast'. Vandaag: Coos Huijsen. Hij was de eerste parlementariër die openlijk homo was. Zijn bijzondere verhaal vertelt hij hier:

Vera Siemons & Jeffrey Wammes

Vera Siemons vertelt over Christine & the Queens en Jeffrey Wammes over Friends. Een bijzonder gesprek van hand in handlopen tot homoseksualiteit in de sport.

Manju Reijmer & Winfried Baijens

Winfried Baijens en Manju Reijmer zijn het erover eens: "Extremen moeten gevierd worden. Het gaat er niet om dat iemand op jou lijkt, dat je je met iemand kan identificeren, maar om te accepteren hoe iemand is."

Barrie Stevens & Hannah van Vliet

Vandaag te gast zijn actrice Hanna van Vliet (Anne+) en choreograaf en jurylid van de soundmixshow Barrie Stevens.

Ryanne van Dorst & Paul de Leeuw

Ster advertentie
Ster advertentie