Podcast
NOS

Podcast De Dag: gedumpt in de woestijn door Tunesië

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: gedumpt in de woestijn door Tunesië

De kritiek op de Europese migratiedeal met Tunesië neemt toe na foto's en video's van migranten die door Tunesië zijn opgepakt, mishandeld en zonder voedsel of water zijn achtergelaten in de bloedhete woestijn.

#1404 - Gedumpt in de woestijn door Tunesië - De Dag

De foto van demissionair premier Rutte, Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Meloni en de Tunesische president Saied die met z'n vieren de handen schudden na het sluiten van hun migratiedeal, wordt met groeiend ongemak bekeken nu de kritiek op de deal verder toeneemt. Dat heeft te maken met onder meer een andere foto: die van een dode moeder en haar dochter op hun buik in de woestijn. En er zijn meer beelden en getuigenissen van migranten die door Tunesië zijn opgepakt en zonder spullen, eten of drinken in de woestijn zijn achtergelaten.

In deze podcast vertelt correspondent Daisy Mohr over die rauwe werkelijkheid van de migratiecrisis en de deal met Tunesië. Ze reisde naar de havenstad Sfax, in het oosten van Tunesië, en sprak daar met mishandelde migranten én met smokkelaars, die lachen om de deal die de vier handenschuddende leiders hebben gesloten.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie