Podcast
NOS

Podcast De Dag: op vakantie naar de (vuur)zee

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: op vakantie naar de (vuur)zee

De grote natuurbranden en evacuaties van tienduizenden toeristen in Griekenland leiden tot vragen over klimaatverandering en de toekomst van massatoerisme. "Welke toerist wil er gaan liggen zonnen in een maanlandschap?"

#1401 - Op vakantie naar de (vuur)zee - De Dag

Tienduizenden toeristen hebben de afgelopen dagen moeten vluchten voor grote natuurbranden in Griekenland. Tegelijkertijd kwamen er duizenden andere vakantiegangers juist naar Griekenland toe - daarbij aangemoedigd door de toerismebranche en lokale autoriteiten, die leven van toerisme.

Correspondent Thijs Kettenis doet al dagen verslag van de natuurbranden op de Griekse eilanden. Hij vertelt in deze podcast over de verwoesting die hij ziet en over de angst van bewoners: niet alleen voor het vuur, maar ook de angst dat toeristen wegtrekken en niet meer terugkomen. "Welke toerist wil er gaan liggen zonnen in een maanlandschap?"

Aan toerisme-onderzoeker Jeroen Klijs van de Breda University of Applied Sciences de vraag hoe de beelden van brandende toeristenbestemmingen en de zichtbare gevolgen van klimaatmaatverandering onze kijk op vakantie vieren verandert en hoe daar in de toeristenbranche over nagedacht wordt.

Reageren? Mail dan dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie