appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Dag

‘De Dag’ praat je elke werkdag bij over het gesprek van de dag in het nieuws, onder leiding van NOS-presentator Jurgen van den Berg. Je krijgt uitleg en duiding van journalisten van alle omroepen op NPO Radio 1.

Podcast afleveringen

De Dag #139: Wat doen al die granaten in Amsterdam? | Aziaten in de hoofdrol

vrijdag 17 augustus 2018, 11:46 uur

Download

Wat doen al die granaten in Amsterdam? | Aziaten in de hoofdrol

De Dag #138: Waarom praten over kanker een taboe is in de Arabische wereld | Waarom de Duitse politie blunderde met gijzeling in 1988

donderdag 16 augustus 2018, 12:16 uur

Download

De Libanese zangeres Elissa vertelde deze week dat ze borstkanker heeft. Met fan en NOS-redacteur Oumaima Abalhaj praten we over de Arabische vrouw die zich steeds vaker en luider laat horen over rechten en vrijheden. En met regisseur Michel Vrouenraets blikken we terug op een bizarre gijzelingszaak in Duitsland in 1988.

De Dag #137: Hoe is het om te wonen in een zwaarbewaakte regio? l Een lesje wijn verbouwen van een wijnboer

woensdag 15 augustus 2018, 11:57 uur

Download

China voert in de autonome regio al jaren een intensieve anti-extremismecampagne. Voormalig China-correspondent Tabitha Speelman vertelt hoe het is om te wonen in een zwaar bewaakte regio. En we krijgen een lesje in wijn verbouwen.

De Dag #136: Hoe gaat de politie te werk tijdens vermissingen? l Hoe gaan Nederlandse Indonesiërs om met het koloniale verleden van Nederland?

dinsdag 14 augustus 2018, 11:36 uur

Download

Wanneer stuurt de politie wel of geen Amber Alert? "Elke vermissing is anders", zegt criminoloog Ilse van Leiden. En gitarist Wesley Nuis vertelt een dag voor de Indië-herdenking hoe hij omgaat met het koloniale verleden van Nederland

De Dag #135: Waarom is Telegram geschikt voor duistere handel? | Waarom hebben we weinig respect voor het hunnebed?

maandag 13 augustus 2018, 11:12 uur

Download

Duistere handel verplaatst zich naar chatapp Telegram. Techredacteur Joost Schellevis maakt ons wegwijs in deze wereld. En dit weekend in het nieuws: niet klimmen op hunebedden! Maar waarom niet? Een lesje hunebed van Harrie Wolters van het Hunebedcentrum.

De Dag #134: Waarom kun je een zwak krijgen voor een De Waard-tent? | Wordt er misbruik gemaakt van jonge supermarktmedewerkers?

vrijdag 10 augustus 2018, 11:20 uur

Download

Een treurige tijd voor kampeerliefhebbers, het iconische Nederlandse tentenmerk De Waard dreigt te verdwijnen. Twee liefhebbers brengen een ode aan het tentenmerk. En jonge supermarktmedewerkers klagen over onderbetaling en overwerk.

De Dag #133: Waarom blijven piloten bij Ryanair werken? l Is de World Dog Show slecht voor honden?

donderdag 9 augustus 2018, 11:13 uur

Download

Ryanair ligt al tijden onder vuur vanwege werkomstandigheden. Waarom gaan piloten niet ergens anders werken? En Martin Gaus bespreekt de voors- en tegens van de World Dog Show.

De Dag #132: De twee gezichten van Elon Musk l Hoe voelt het om geadopteerd te zijn?

woensdag 8 augustus 2018, 11:30 uur

Download

Tech-redacteur Nando Kasteleijn bespreekt de vele gezichten van Elon Musk en met buitenlandredacteur Cindy Huijgen bespreken we hoe het eenkindbeleid China heeft veranderd.

De Dag #131: Waarom je weinig hoort over opgepakte Saoedische activisten l Wat is de charme van het tijdsein?

dinsdag 7 augustus 2018, 12:24 uur

Download

Canada heeft zich uitgesproken tegen de arrestaties van burgerrechtenactivisten in Saoedi-Arabië. Daarmee zijn ze één van de weinigen. Midden-Oosten-deskundige Carolien Roelants legt uit waarom. En we spreken Benno Roozen over de 'pipjes' van NPORadio1.

De Dag #130: Waarom je geen dieren mee terug moet nemen van vakantie | Waarom filmen mensen een dodelijk ongeluk?

maandag 6 augustus 2018, 12:00 uur

Download

Iedereen weet dat het niet mag en toch komt het voor: exotische dieren die mee worden genomen van vakantie. Naar aanleiding van het verhaal van aapje Edwin op een vrachtschip praten we met Stichting AAP over wat mensen zoal meenemen van hun reizen. En een 112-fotograaf praat over zijn grootste frustratie: ramptoeristen die foto's maken bij ongelukken. In Brabant bekeurde de politie 25 mensen die foto's maakten bij een dodelijk ongeluk.

De Dag #129: Welke rol spelen sportartsen bij medicijnmisbruik? | Veel eenheidsworst, maar ook veel moois in de filmwereld

vrijdag 3 augustus 2018, 10:58 uur

Download

Onderzoeksjournalisten Marco Knippen en Guido van Gorp vertellen hoe ze het misbruik van schildklierhormonen aan het licht brachten en filmjournalist Nico van den Berg geeft tips voor deze zomer.

De Dag #128: Waarom keren Syriërs terug naar niks? | Groep Koningspinguïns plotseling verdwenen

donderdag 2 augustus 2018, 11:10 uur

Download

Waarom keren Syriërs terug naar niks? | Groep Koningspinguïns plotseling verdwenen

De Dag #127: Hoe was het om militair te zijn in de Korea-oorlog? | De schoonheid van strandafval

woensdag 1 augustus 2018, 11:49 uur

Download

Met vandaag: Hoe was het om te vechten in de Korea-oorlog? | De schoonheid van strandafval

De Dag #126: Hoe is het om te fietsen in Tadzjikistan? l Zó maak je de perfecte Instagramfoto

dinsdag 31 juli 2018, 12:11 uur

Download

Reisfotograaf Eelco Roos recenseert het vakantiekiekje van Thierry Baudet en Koen van Huut vertelt over zijn fietsreis door Tadzjikistan.

De Dag #125: Gaat de commercie met de Pride aan de haal? | Hoe word je in Nederland slachtoffer van mensenhandel?

maandag 30 juli 2018, 13:08 uur

Download

De jaarlijkse Pride in Amsterdam is weer losgebarsten. Bedrijven steken zich in het roze of brengen speciale regenboogproducten op de markt. Transmodel en -dj Valentijn de Hingh vindt het hartverwarmend, maar twijfelt aan de oprechtheid van alle initiatieven. Gaat de commercie met de Pride aan de haal? | Vandaag is de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Merel van Groningen viel als 15-jarige in handen van een loverboy en vertelt in De Dag hoe ook in Nederland dit fenomeen zich veelvoudig voordoet. Politie-agenten leggen volgens haar de schuld vaak bij het slachtoffer. "Maar wat het slachtoffer ook gedaan heeft, het is nooit iemands bedoeling om seksueel uitgebuit te worden. Nooit."

De Dag #124: waarom je vanavond naar de maan moet kijken | De vernietiging in Griekenland | Gedicht Tjitske Jansen over de maan

vrijdag 27 juli 2018, 12:32 uur

Download

Langste maansverduistering van deze eeuw | De vernietiging in Griekenland | Gedicht Tjitske Jansen over de maan

De Dag #123: Wat hebben Lange Frans en André Hazes met elkaar gemeen? | Zo rolt 'machtspoliticus' Juncker

donderdag 26 juli 2018, 12:00 uur

Download

Nederlandse hiphopteksten lijken misschien ondoorgrondelijk, maar er zijn best veel overeenkomsten met andere Nederlandstalige hits. En "we zitten weer op het goede spoor met de EU", twitterde Trump na zijn ontmoeting met Jean-Claude Juncker. Wat is het geheim van de Luxemburgse policitus?

De Dag #122: De Dag 122: Waarom we onze steden slimmer moeten indelen l De magie van de kermis

woensdag 25 juli 2018, 12:12 uur

Download

Wat is er zo mooi aan de kermis? Arno le Blanc legt dat uit. En we spreken met microklimaatonderzoeker Marjolein Pijpers-Van Esch. Zij vindt dat steden een stuk slimmer moet enworden gebouwd.

De Dag #121: Waarom medicijnonderzoek wel/niet strenger moeten worden l Waarom hebben bijen het door de droogte extra moeilijk?

dinsdag 24 juli 2018, 12:11 uur

Download

Arts en onderzoeker Saskia de Wildt legt uit welke dilemma's komen kijken bij medisch onderzoek naar kwetsbare groepen en imker Frank Moens vertelt waarom bijen het met dit weer extra zwaar hebben.

De Dag #120: Wat als het fundament onder je huis wegzakt? | Zo maakte Nederland kennis met aids

maandag 23 juli 2018, 12:00 uur

Download

Een drama in de Crabethstraat in Gouda: de huizen verzakken. Maar wie gaat dat betalen? En de internationale aidsconferentie begint vandaag. We blikken terug op hoe Nederland kennis maakte met aids.

De Dag #119: Is ons beeld van sekswerkers te eenzijdig? l Stoomcursus Noord/Zuidlijn

vrijdag 20 juli 2018, 13:32 uur

Download

Edwin van den Berg geeft een stoomcursus geschiedenis van de Noord/Zuidlijn en escort Lisa Stevens vertelt over de mooie en minder mooie kanten van haar beroep.

De Dag #118: Wat de droogte met boeren doet l Hoe gaat het er aan toe bij FC Twente?

donderdag 19 juli 2018, 12:18 uur

Download

"De droogte beheerst mijn hele leven op dit moment", vertelt akkerbouwer Bert Sloetjes. Sportverslaggever Fardau Wagenaar legt uit hoe het er bij FC Twente aan toe gaat en we gaan op bomeninspectie.

De Dag #117: 'Lerarentekort doet kinderen tekort' | Dionne Stax over de Vierdaagse | Vrede tussen Eritrea en Ethiopië '

woensdag 18 juli 2018, 12:07 uur

Download

Met vandaag: Lerarentekort doet kinderen tekort | Dionne Stax over de Vierdaagse | Vrede tussen Eritrea en Ethiopië

De Dag #116: Werkt het Internationaal Strafhof zoals het moet? | Ghostproducers: het geheim van de muziekindustrie

dinsdag 17 juli 2018, 11:58 uur

Download

Het Internationale Strafhof bestaat twintig jaar. Hoera? Niet helemaal. Advocaat en hoogleraar strafrecht Goran Sluiter is te gast over de verwachtingen van toen en de realiteit van nu. En sommige dj's maken hun muziek helemaal niet zelf maar gebruiken ghostproducers. Jeroen Gortworst van NOS Mashup vertelt hoe gevoelig dat ligt.

De Dag #115: Wat kunnen we verwachten van de Trump-Poetintop l Hoe mens en olifant samen kunnen leven

maandag 16 juli 2018, 12:22 uur

Download

Antoinette van de Water vertelt hoe mens en olifant wél in een gebied kunnen samenleven en correspondent Geert Groot Koerkamp legt uit waarom Trump en Poetin elkaar in Finland ontmoeten.

De Dag #114: Wat vonden de Russen nou zelf van het WK? | De voor(oor)delen van een woonwagen

vrijdag 13 juli 2018, 11:00 uur

Download

Verslaggever Edwin Cornelissen reisde wekenlang kriskras door Rusland en maakte allerlei reportages rondom het WK Voetbal. En Sabina Achterbergh maakt ons wegwijs in de woonwagencultuur.

De Dag #113: Hoe verloopt een eerste dag als burgemeester van Amsterdam? | Waarom de zaak Beate Zschäpe de belangstelling van Duitsland heeft

donderdag 12 juli 2018, 11:32 uur

Download

Femke Halsema word beëdigd als burgemeester van Amsterdam. Oud-burgemeester Job Cohen haalt herinneringen op aan zijn eerste dag. En in Duitsland is levenslang geëist tegen Beate Zschäpe. Wouter Meijer weet waarom de zaak zo belangrijk is voor Duitsers.

De Dag #112: Hoe is het om verslag te doen van de Thaise reddingsactie? | Dit moet je weten over het klimaatakkoord

woensdag 11 juli 2018, 12:30 uur

Download

Correspondent Marieke de Vries was een week in Thailand en kon tot de drempel van de grot komen. Ze vertelt hoe het is om verslag te doen van een reddingsactie als deze. En het klimaatakkoord, waarom is dat nu zo belangrijk. Henrik-Willem Hofs praat je bij over wat je moet weten.

De Dag #111: waarom kiest Trump deze rechter? | Fietsen met politici | Grens België en Frankrijk bereidt zich voor op WK-wedstrijd

dinsdag 10 juli 2018, 11:36 uur

Download

Met vandaag: waarom kiest Trump deze rechter? | Fietsen met politici | Grens België en Frankrijk bereidt zich voor op WK-wedstrijd

De Dag #110: Waarom mogen meiden niet dansen in Iran? | Het leven van Oost-Europese truckers in Nederland | Meer 'slimme' laadpalen nodig

maandag 9 juli 2018, 12:40 uur

Download

Met vandaag: waarom mogen meiden niet dansen in Iran? | Het leven van Oost-Europese truckers in Nederland | Meer elektrisch rijden betekent dat we 'slimmer' moeten opladen.

De Dag #109: De avonturen van de man achterop de motor tijdens de tour | Dit moet je weten over Trumps handelsconflict

vrijdag 6 juli 2018, 12:00 uur

Download

Verslaggever Sebastiaan Timmerman zit weer drie weken achterop de motor tijdens Radio Tour de France. En de Amerikaanse president Trump wil 'eerlijk' handelsverkeer, maar wat is eerlijk en hoe werkt de retoriek rondom de importheffingen?

De Dag #108: Wat beweegt 'allround opvallend persoon' Kim Dotcom? | Hoe er toch onderzoek komt naar misbruik Jehovah's Getuigen

donderdag 5 juli 2018, 13:22 uur

Download

Internetondernemer Kim Dotcom werd schathemeltjerijk met Megaupload en voert een lange strijd tegen de Amerikaanse justitie. We bespreken zijn flamboyante leven met techredacteur Joost Schellevis. En met Marinde van der Breggen praten we over haar verhaal over misbruik onder Jehovah's Getuigen. Daar komt nu waarschijnlijk een onderzoek naar.

De Dag #107: Hoe is het om overgewicht te hebben? | Een kledingfabriek in Bangladesh van binnen

woensdag 4 juli 2018, 12:17 uur

Download

Je kunt je schamen voor je overgewicht, maar dat hoeft niet. Iris Nieuwenhuis vertelt waarom. En Anneke Magendans neemt ons mee in een kledingfabriek in Bangladesh.

De Dag #106: Wat maak je mee als pleeggezin? l In de sportwereld valt de appel niet ver van de boom

dinsdag 3 juli 2018, 12:00 uur

Download

Daniëlle van den Mosselaar vertelt wat ze meemaakt als pleegmoeder en motorcoureur Jurgen van den Goorbergh vertelt of zijn sportcarrière die van zijn racende zoon Zonta (12) helpt.

De Dag #105: Hoe bereidt Rutte zich voor op Trump? l Waarom een moordonderzoek vast loopt l Het leven van Armando

maandag 2 juli 2018, 11:24 uur

Download

Oud-diplomaat Ben Bot vertelt wat er achter de diplomatieke schermen van het Witte Huis gebeurt, onderzoeksjournalist Sanne Boer duikt met ons een cold case in en we kijken terug op het leven van kunstenaar Armando.

De Dag #104: Wat je moet weten over Caloh Wagoh | Hoe het slavernijverleden leeft onder jongeren | Ons Engels kan beter!

vrijdag 29 juni 2018, 12:00 uur

Download

Motorclub Caloh Wagoh Main Triad bestaat nog maar net en heeft nu al een twijfelachtige reputatie opgebouwd. Mick van Wely legt uit hoe dat zit. Verder bespreken we met Gershwin Bonevacia wat het slavernijverleden betekent voor jongeren en staan we stil bij ons slechte Engels.

De Dag #103: 1% loonsverhoging winkelpersoneel, hoera? | Hoe Italië met migranten omgaat | Met je klapstoeltje naar Verdi

donderdag 28 juni 2018, 12:00 uur

Download

1,03 procent, dat krijgt winkelpersoneel er volgende maand bij. Hoe kwam de nieuwe cao tot stand en waarom maar een procent loonsverhoging? Verder vertelt Mustafa Marghadi hoe Italiaanse autoriteiten migranten behandelen. Hij stond er tussen. En een luxe operagebouw voor een uitvoering? In Den Bosch kan Verdi ook gewoon op een plein.

De Dag #102: Hoe oprecht is de emotie van Rutte? l Een opgejaagd gevoel in de bus l Biologische boeren

woensdag 27 juni 2018, 11:10 uur

Download

Buschauffeur Frans Rozekrans legt uit waarom hij vandaag staakt, politiek commentator Xander van der Wulp vertelt hoe het debat over dividendbelasting de positie van Rutte beïnvloedt en verslaggever Charlotte Waaijers gaat op bezoek bij een biologische boer.

De Dag #101: Odfjell is too big to fail l 'Politiek moet signaal geven na actie tegen Telegraaf'

dinsdag 26 juni 2018, 12:10 uur

Download

In podcast De Dag neemt journalist Wilfried Koomen andere incidenten bij Odfjell onder de loep en vertelt Thomas Bruning waarom de actie tegen Telegraaf niet alleen een probleem is voor de media.

De Dag #100: De zin en onzin van data voor de voetbalwereld l Waarom ouders twijfelen over inentingen l Steeds meer singles

maandag 25 juni 2018, 11:43 uur

Download

In podcast De Dag bespreekt datajournalist Michiel de Hoog of de voetbalwereld data (nog) vaker moet inzetten en vertelt jeugdarts en onderzoeker Mascha Kamphuis waarom ouders van peuters twijfelen over inenten.

De Dag #99: De man die Mexico opnieuw wil 'uitvinden' | Hoe herken je depressie bij vrienden?

vrijdag 22 juni 2018, 11:35 uur

Download

Mexico maakt zich op voor belangrijke verkiezingen: volgende week kiest het door geweld geteisterde land een nieuwe president. Meer dan 100 politici werden het afgelopen jaar al vermoord. In dit klimaat springt kandidaat Andres Manuel Lopez Obrador, 'Amlo' genoemd, eruit. Hij wordt bijna zeker de nieuwe president van het land, verwacht Latijns-Amerikajournalist Edwin Koopman van het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland (VPRO). Amlo's plan? Het land opnieuw 'uitvinden', thuis blijven wonen én het presidentieel vliegtuig de deur uit. | Je ziet het vaak niet aan de buitenkant, maar toch voelen drie op de tien jongeren zich depressief. In De Dag duiken we met NOS-redacteur zorg Ardi Vleugels en NOS op 3-redacteur Jeanine Duijst in de wereld van depressie. | Het zijn gouden tijden voor stemacteuren. Economieverslaggever Charlotte Waaijers ontdekt waarom.

De Dag #98: Hoe Denk het plan voor nep-PVV-campagne moést bekennen

donderdag 21 juni 2018, 11:45 uur

Download

Een foto van Wilders en de tekst 'na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Met die nepbanner overwoog de politieke partij Denk vorig jaar campagne te voeren onder de vlag van de PVV, om die partij in een kwaad daglicht te kunnen zetten. Het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV (BNNVARA) kwam het plan op het spoor. In podcast De Dag vertelt journalist Hans van Waas hoe hij en zijn collega's door Denk werden tegengewerkt in hun zoektocht naar de waarheid. "Het is zorgelijk hoe er met journalisten wordt omgegaan." | Deze week zwol de kritiek aan tegen het immigratiebeleid van president Trump. De foto van een huilend 2-jarig meisje voedde die verontwaardiging en ging viral. Met fotograaf Marcel Molle, tevens voorzitter van de Zilveren Camera, bespreken we hoe één beeld meer kan zeggen dan duizend woorden, waarom de ene foto wel impact heeft en de ander niet én hoe je als fotograaf omgaat met schrijnende situaties. "Met tranen in je ogen kun je niet werken."

De Dag #97: Nederland heeft allang een militaire ruimtemacht l Hoe groot is de slagkracht van de VN-Mensenrechtenraad? l Baby-mania in Nieuw-Zeeland

woensdag 20 juni 2018, 11:10 uur

Download

Een Space Force klinkt gekker dan het is. Nederland heeft sinds 2011 namelijk zijn eigen militaire ruimtemacht. Directeur Bernard Buis legt uit wat 'zijn' organisatie precies doet. En hoe groot is de slagkracht van de VN-mensenrechtenraad? Die vraag beantwoord hoogleraar Yvonne Donder. We sluiten af met een reportage van Robert Portier: Nieuw-Zeeland is in de ban van een First Baby.

De Dag #96: Onze boeren eindelijk zelf aan het woord | Gevoeligheid rond de Turkse stem | Bijendieven

dinsdag 19 juni 2018, 12:00 uur

Download

Je hoort altijd dezelfde mensen als het over boeren gaat. Maar Trouw heeft nu duizenden boeren zelf om hun mening gevraagd en de uitkomst is onthutsend. Met oud-politica Münire Manisa praten we over de Turkse verkiezingen (in Nederland) en we bespreken een diefstal van 60.000 bijen.

De Dag #95: Wordt EU een digitale kolonie van VS en China? | FARC nerveus na verkiezingen nieuwe president

maandag 18 juni 2018, 11:48 uur

Download

'We' lopen achter op de VS en China op het gebied van kunstmatige intelligentie, vinden ruim 150 onderzoekers. Aan NOS-economieverslaggever Bart Kamphuis vragen we waarom het eigenlijk erg is om niet haantje de voorste te zijn. "Als wij niet in staat zijn de lastige algoritmes te maken, kunnen we ook niet begrijpen wat er allemaal mee gebeurt". | Met correspondent Marc Bessems en onderzoeker Linda Lemmen gaan we naar Colombia, waar de conservatieve kandidaat Iván Duque de presidentsverkiezingen gewonnen. Hij belooft onder meer het vredesverdrag met rebellenbeweging FARC te herzien. Staat daarmee de vrede in het land op het spel?

De Dag #94: Hoeveel weten we eigenlijk van de Zuidpool? l Waarom vaders meer aandacht moeten krijgen

vrijdag 15 juni 2018, 12:20 uur

Download

Na twee dagen alarmerend klimaatnieuws op een rij, vertelt onderzoeker Stef Lhermitte wat we eigenlijk over het ijs op onze polen weten. En: de vader raakt ondergesneeuwd in de media, vinden journalisten Jochem Nühn en Ralph de Beer.

De Dag #93: Zo trap je niet in nepnieuws | Historische data Oostzeehandel online | Huisartsen overbelast

donderdag 14 juni 2018, 11:58 uur

Download

Met vandaag: Zo trap je niet in nepnieuws | Historische data Oostzeehandel online | Huisartsen overbelast

De Dag #92: 'Iedereen had Anne Faber kunnen zijn' | Gaat WK-toewijzing eindelijk zonder corruptie?

woensdag 13 juni 2018, 11:45 uur

Download

Verslaggever Tanja Braun was de afgelopen dagen bij de behandeling van de zaak-Anne Faber. "Het had iedereen kunnen zijn. Zo ging de zaak ook over mij, mijn vriendinnen, mijn eigen dochters." - Vandaag komen alle FIFA-leden in Moskou bijeen om het WK-land van 2026 aan te wijzen. De voetbalbond belooft meer transparantie, nadat eerdere toewijzingen niet geheel vlekkeloos verliepen. NOS-sportverslaggever Jeroen Stekelenburg zoekt uit hoe 'transparant' de stemming vandaag verloopt. - De Nederlandse verzamelaar Bay van der Bunt heeft het vermeende lievelingsboek van Willem van Oranje in handen gekregen. Aan presentator Jurgen van den Berg legt hij uit waar dit 'erotische koffietafelboek' over gaat.

De Dag #91: Hoe beleeft Zuid-Korea de ontmoeting tussen Trump en Kim? | Zo smaakt de perfecte haring

dinsdag 12 juni 2018, 11:56 uur

Download

Met vandaag: Hoe beleeft Zuid-Korea de ontmoeting tussen Trump en Kim? | Zo smaakt de perfecte haring

De Dag #90: 'Bitcoin moet van mantra veilig af' | Simon Wijnbergen overleefde kindertransport Kamp Vught

maandag 11 juni 2018, 12:00 uur

Download

De bitcoin is weer een stuk minder waard na een inbraak bij een handelsplatform. We bespreken de instabiele markt van de cryptomunt. En Simon Wijnbergen ontkwam op wonderbaarlijke wijze aan het wrede lot van de kinderen uit kamp Vught tijdens de oorlog. Hij blijkt nog te leven, een reportage.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1