Podcast
NOS

Podcast De Dag: twee 'nestbevuilers' over seksisme bij het corps

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: twee 'nestbevuilers' over seksisme bij het corps

Twee oud-corpsleden vertellen in de podcast over hun ervaringen met seksisme en vragen zich af waarom vrouwen met de kennis van nu nog lid willen worden. "Het zou een mooi statement zijn als prinses Amalia géén lid wordt bij deze club."

#1152 - Twee 'nestbevuilers' over seksisme bij het corps - De Dag

De toespraken op het lustrumfeest van het Amsterdamse studentencorps laten zich met groot ongemak samenvatten: er werd onder meer gesproken over vrouwen als 'sperma-emmers' en hoeren. Vanwege dat taalgebruik is er opnieuw een rel is ontstaan over seksisme en macho-gedrag binnen corpora. Vrouwelijke leden eisen dat het stopt.

In podcast De Dag twee oud-corpsleden die zich allebei al eerder uitspraken tegen seksisme bij het corps en die dat beiden niet in dank is afgenomen. Martje van der Brug, schrijfster van het boek Zo doen we dat hier, vraagt zich af waarom vrouwen met de kennis van nu überhaupt nog lid willen worden. Ze roept prinses Amalia, die komend studiejaar in Amsterdam begint en lid wil worden, op om dat te heroverwegen.

En Milou Deelen ging viral met een video over 'slutshaming' bij Vindicat in Groningen. Zij zegt dat het vaak niet bij grove woorden en grappen blijft, de verhoudingen liggen echt scheef. Zo zouden de rollen tijdens seks en daten vaak niet gelijkwaardig zijn, wat volgens haar de seks bovendien niet ten goede komt. "Ik heb nog nooit zulke slechte seks gehad als toen ik bij het corps zat."

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie