Podcast

Podcast De Dag: het boerenverstand van de Rabobank

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het boerenverstand van de Rabobank

De Rabobank erkent verantwoordelijkheid voor de rol van de bank in de stikstofcrisis. Maar hoe ziet die rol eruit?

#1150 - Het boerenverstand van de Rabobank - De Dag

Met de kennis van nu, zou de Rabobank in het verleden anders gehandeld hebben bij het financieren van schaalvergrotingen van veehouderijen. Dat zei de bank afgelopen week in reactie op kritiek over de rol van de Rabobank in de stikstofcrisis. Hoe ziet die rol van de Rabobank eruit, welke kennis was er wel en niet over milieuproblemen door intensieve veeteelt en waarom zou een bank zich daar überhaupt verantwoordelijk voor moeten voelen?

Rens van Tilburg is econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab, een organisatie die onderzoek doet naar verduurzaming van de financiële sector. Hij vindt dat de Rabobank boeren niet goed heeft geadviseerd over het aangaan van leningen voor schaalvergrotingen. Want de bank wist volgens hem al veel langer dat de intensieve veeteelt niet houdbaar was.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie