Podcast
NOS

Podcast De Dag: hoe het vrouwenwielrennen demarreert

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe het vrouwenwielrennen demarreert

De Tour de France Femmes zit in z'n derde dag met Nederlandse successen. In 1984 werd de eerste Tour voor vrouwen gereden. Toen dachten mannen nog dat vrouwen geen berg konden beklimmen.

#1151 - Hoe het vrouwenwielrennen demarreert - De Dag

Marianne Vos rijdt vandaag in de Tour de France in het geel. Zonder haar was deze Tour de France Femmes er misschien niet geweest. Ze heeft er jarenlang voor gelobbyd. De sport zit in een ongekende demarrage en de Tour voor vrouwen is na 13 jaar afwezigheid weer terug.

In podcast De Dag vertelt Heleen Hage, die in 1984 tweede werd in de eerste officiële Tour de France voor vrouwen, over die begintijd van het professionele vrouwenwielrennen. Zo moest ze zelf het logo van de sponsor op haar gele trui naaien en maakten mannelijke renners en commentatoren allerlei flauwe grappen.

Benjamin de Bruijn vertelt over de ontwikkeling die de sport heeft doorgemaakt. Hij maakte verschillende podcasts over de geschiedenis van het vrouwenwielrennen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie