Podcast
NOS

Podcast De Dag: als klimaatstress je teveel wordt

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: als klimaatstress je teveel wordt

Kop in het zand of kop vol zorgen. De reactie op de grote hoeveelheid onheilspellende berichten over klimaatverandering kan erg verschillen, maar een groeiende groep heeft last van angst, paniek en zelfs depressies.

#1149 - Als klimaatstress je teveel wordt - De Dag

Nieuwe hitterecords, bosbranden in Zuid-Europa, smeltende ijskappen en scheurende gletsjers. De gevolgen van klimaatverandering beheersen deze zomer het nieuws. Het leidt tot zorgen bij wetenschappers én bij burgers. En die zorgen slaan bij een groeiende groep mensen om in angst of zelfs paniek en depressieve gevoelens.

Evanne Nowak had daar ook last van. Zij kampte met wat ook wel klimaatstress, klimaatpaniek of klimaatpijn wordt genoemd. Ze richtte de Klimaat Psychologie alliantie Nederland op en noemt zichzelf inmiddels eco-filosoof. Met haar in podcast De Dag een gesprek over levensvragen die worden opgeroepen door klimaatverandering.

En Maarten Hoogslag coacht mensen die meer dan een beetje last hebben van klimaat gerelateerde zorgen. Hij ziet parallellen met rouwverwerking.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie