Podcast

Podcast De Dag: een 'ultiem' klimaatrapport in BBB-tijden

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: een 'ultiem' klimaatrapport in BBB-tijden

Het klimaatbureau van de VN, IPCC, heeft het voorlopig laatste rapport gepresenteerd over de stand van het klimaat en klimaatverandering. Hoe landt zo'n rapport in Den Haag?

#1310 - Een 'ultiem' klimaatrapport in BBB-tijden  - De Dag

Het was een monsterklus: om alle nieuwe wetenschappelijke kennis over klimaatverandering en de stand van het klimaat samenvatten in een min of meer handzaam rapport. En ook alle landen van de VN zover krijgen om de inhoud woord voor woord goed te keuren. Dat is gelukt en daarmee is het zesde voorlopige eindrapport van het VN-klimaatbureau IPCC een feit.

In deze podcast vertelt NOS klimaat-redacteur Heleen Ekker over het belang van dit rapport, dat als feitelijke basis geldt voor toekomstige klimaatafspraken. Met dit rapport wordt eventueel gekissebis door beleidsmakers over klimaatfeiten in te toekomst tegengegaan, vertelt ze.

Het rapport komt op een moment dat in Den Haag, na de verkiezingsoverwinning van BBB, het klimaatbeleid juist onder hoogspanning staat. Politiek verslaggever Ewoud Kieviet zet uiteen hoe de BoerBurgerBeweging aankijkt tegen het huidige klimaatbeleid en ingrijpende klimaatmaatregelen om doelstellingen te halen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie