Cultuur & Media
KRO-NCRV

Nienke Meijer uitgeroepen tot minister van Oplossingen van Spraakmakers

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Nienke Meijer uitgeroepen tot minister van Oplossingen van Spraakmakers

Nienke Meijer is donderdag uitgeroepen tot 'minister van Oplossingen' bij Spraakmakers. Omdat Nederland problemen genoeg heeft, maar pas in januari een kabinet krijt, gaat Spraakmakers zelf aan de slag. Deze onofficiële maar gedreven 'minister' zoekt bij acute maatschappelijke problemen naar concrete oplossingen.

Video niet beschikbaar

Aanpakker Nienke Meijer

Meijer is één van de drie overgebleven kandidaat-ministers en werd door een jury, onder leiding van innovatie-expert Jasper van Kuijk, uitgekozen. "In Nienke zien wij een idealistische realist: iemand die de boel beter wil maken, maar daarbij ook kan bedenken hoe", aldus Van Kuijk.

Meijer is onder meer medeoprichter van De Buitenboordmotor; een organisatie die ervoor wil zorgen dat mensen makkelijk van de ene baan naar de andere kunnen. In 2014 was ze Topvrouw van het Jaar.

Mede-jurylid en voormalig Minister van Gehandicaptenzaken van de KRO-NCRV Rick Brink, weet als geen ander waar een goede minister aan moet voldoen. "Iemand moet vasthoudend zijn, een harde werker en mensen kunnen inspireren en meenemen."

Quote

De energie van Nienke is aanstekelijk

Ghislaine Plag

Verkiezingen Spraakmakers Community

Leden van de Spraakmakers Community konden stemmen op hun favoriete kandidaat. Uiteindelijk is Meijer gekozen uit een top-3 bestaande uit Marijke Krabbenbos (IdeaCompany) en Darine El Houfi (stichting Leren voor de Toekomst).

Ghislaine Plag: "Ik ben trots op alle drie de overgebleven kandidaten, maar de energie van Nienke is erg aanstekelijk en ze heeft met haar ideeën al aardig wat voor elkaar gekregen."

Minister van Oplossingen

De functie van 'minister van Oplossingen' is in het leven geroepen door de redactie van Spraakmakers en presentator Ghislaine Plag.

Het idee ontstond na het lezen van de jeugdboeken van Sanne Rooseboom, waarin een internationaal genootschap - het Ministerie van Oplossingen - problemen aanpakt. Plag: "Ik ben ervan overtuigd dat er buiten de politiek genoeg mensen rondlopen met goede oplossingen en ideeën. Dat is waarom ik een eigen ‘minister’ wil."

Praat mee met Stand.nl in de Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling en als je wil sturen we je als eerste een nieuwsbrief met de stelling. Tot 10.00 kun je ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1101 Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie