Cultuur & Media
KRO-NCRV

Dit zijn de drie genomineerden voor de minister van Oplossingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de drie genomineerden voor de minister van Oplossingen

De drie genomineerden voor de minister van Oplossingen zijn bekend: Nienke Meijer, Darine El Houfi en Marijke Krabbenbos maken alle drie kans op deze bijzondere ministerspost, in het leven geroepen door het programma Spraakmakers (KRO-NCRV).

Presentator Ghislaine Plag: "Ik ben nú al trots op deze kandidaat-ministers. Ze hebben spraakmakende en onconventionele oplossingen. Ze zijn creatief, inspirerend en praktisch. In politiek Den Haag mogen ze hopen op zulke kandidaten voor de echte ministersposten."

In Spraakmakers stelden we de drie kandidaten aan je voor. Ook vroegen we hen een actueel bestaand probleem te bedenken en ons te vertellen over hun ideeën voor een oplossing.

Darine El Houfi

Darine El Houfi begon op zijn zestiende met het geven van bijles en richtte een paar jaar later de stichting Leren voor de Toekomst op. "Als sociaal ondernemen zie je veel gebeuren en maak je veel mee. Je kan daardoor met oplossingen komen waar de maatschappij wat aan heeft."

Zo pakt Darine El Houfi een probleem aan

Nienke Meijer

Buiten het systeem denken en toch met één been in het systeem staan omdat ze het zo goed kent. Dat is één van de krachten van genomineerde Nienke Meijer, medeoprichter van denk- en doetank De Buitenboordmotor.

Zo pakt Nienke Meijer een probleem aan

Marijke Krabbenbos

"Wat mij betreft komen uit vele goede ideeën één goede oplossing", zegt Marijke Krabbenbos van de IdeaCompany. Ze wil problemen aanpakken met creativiteit en innovatie.

Zo pakt Marijke Krabbenbos een probleem aan

Bekendmaking

Dinsdag 28 december krijgen de kandidaten nog een keer de kans om zich te profileren voor onze jury, bestaande uit innovatie-expert Jasper van Kuijk én Rick Brink, die tot voor kort bekend stond als de Minister van Gehandicaptenzaken (KRO-NCRV). Donderdag 30 december wordt de minister uitgeroepen op NPO Radio 1.

Mis niets met de nieuwsbrieven van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets.

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie