Achtergrond
KRO-NCRV

Spraakmakers gaat op zoek naar een 'minister van Oplossingen'

foto: Wessel de Groot fotografie
  1. Nieuwschevron right
  2. Spraakmakers gaat op zoek naar een 'minister van Oplossingen'

Spraakmakers viert deze vrijdag de 1000ste uitzending en lanceert een zoektocht naar een 'minister van Oplossingen'.

Presentator Ghislaine Plag: "Ons land heeft schreeuwend behoefte aan zo’n minister, want Nederland kent tal van crises. Denk aan de woningmarkt die op slot zit, de stikstofcrisis waardoor bouwprojecten al maanden on hold staan de toegenomen polarisatie in ons land."

Het idee ontstond na het lezen van de jeugdboeken van Sanne Rooseboom, waarin een internationaal genootschap, het Ministerie van Oplossingen, problemen aanpakt. Plag: "Ik ben ervan overtuigd dat er buiten de politiek genoeg mensen rondlopen met goede oplossingen en ideeën. Dat is waarom ik op zoek wil naar een minister."

Creatieve en onconventionele oplossingen

De komende tijd zal Spraakmakers actief op zoek gaan naar een geschikte kandidaat voor deze ministerspost. “De minister moet komen met originele oplossingen, die spraakmakend en onconventioneel zijn. Creatief, inspirerend én praktisch.” Deze persoon moet verbinden, denkt de presentator, omdat we – al dan niet digitaal – al vaak genoeg schreeuwend tegenover elkaar staan.

Deze vrijdag wordt de zoektocht afgetrapt in de feestelijke jubileumeditie van het NPO Radio 1-programma. Daar worden de eerste genomineerden bekendgemaakt.

Luister de komende tijd naar Spraakmakers voor meer nominaties. En luister vanaf 09.30 uur naar NPO Radio 1 voor de 1000ste uitzending!

Wil je meepraten over de problemen en de oplossingen? Meld je dan aan voor de Spraakmakers Community.

Spraakmakers Community

Niet alleen luisteren, maar ook meepraten? In de Spraakmakers Community kun je reageren op de stelling van Stand.nl, mee- en napraten over onze uitzending en je vraag stellen aan een bekende Spraakmaker. Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie