Programma
KRO-NCRV

Spraakmakers

  1. Programma'schevron right
  2. Spraakmakers

Spraakmakers is dé radiotalkshow op NPO Radio 1. Roos Abelman en Carl-Johan de Zwart ontvangen bevlogen gasten die je nét even anders naar het nieuws laten kijken. Wil je meepraten met Spraakmakers? Meld je rechtsonder in deze pagina aan voor onze community.

Meld je aan voor de Nationale Nieuwsquiz

Iedere dag spelen we in Spraakmakers op NPO Radio 1 de Nationale Nieuwsquiz.

Ben jij een echte nieuwskenner en wil je 100 euro winnen? Geef je dan op voor de Nationale Nieuwsquiz en strijd mee voor de titel Nieuwskenner van de week op NPO Radio 1!

Lees meer en meld je aan.

Spraakmakers Community

Wil je niet alleen luisteren naar Spraakmakers, maar ook met ons meepraten? Sluit je dan aan bij onze community.

Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Laten we van elkaar leren en ideeën uitwisselen. Met jouw input maken wij betere radio. Lees meer.

Minister van Oplossingen

Kinderen op de basisschool meer laten bewegen. Met die doelstelling is Nienke Meijer in opdracht van KRO-NCRV’s Spraakmakers afgelopen maanden aan de slag gegaan. Leden van de community hebben haar eind 2021 gekozen tot minister van Oplossingen. Nu ligt er een convenant, dat 30 september in de uitzending ondertekend is door schoolleiders die maar liefst 104 basisscholen vertegenwoordigen en de teller loopt op.

Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrieven van Spraakmakers.

In de dagelijkse nieuwsbrief ontvang je elke werkdag de stelling die in Stand.nl besproken wordt. Spraakmakers maken we mét onze luisteraars, dus we zijn benieuwd naar wat jij van actuele ontwikkelingen vindt.

De wekelijkse nieuwsbrief geeft een overzicht van het beste van Spraakmakers van de afgelopen week. Iedere zaterdagmiddag in jouw mailbox.