Binnenland

Volg de persconferentie van dinsdag 14 december live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van dinsdag 14 december live op NPO Radio 1

Vanavond om 19.00 uur geven demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge wederom een persconferentie over het coronavirus in Nederland. Hierin zullen zij naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de huidige 'avondlockdown' in ieder geval tot en met 14 januari zal worden verlengd. Ook de kerstvakantie van de scholen begint een week eerder. Je volgt de persconferentie live op NPO Radio 1.

Eerder vandaag kwam naar buiten dat de huidige coronamaatregelen in ieder geval tot 14 januari worden verlengd. Dit betekent dat de niet-essentiële winkels om 17.00 uur sluiten. Ook de sportscholen sluiten om deze tijd en sporten in groepsverband na 17.00 uur blijft verboden.

Het advies om thuis maximaal vier personen te ontvangen blijft van kracht. Een uitzondering hierop voor de kerstdagen is niet aan de orde.

Verder zal het kabinet in de persconferentie aankondigen dat de basisscholen een week eerder sluiten voor de kerstvakantie, zo melden bronnen rond het kabinet. Dit betekent dat de kerstvakantie volgende week begint. Dit mede door de hoge besmettingscijfers en de zorgen die het kabinet heeft over de opkomst van de omicron-variant. Het voortgezet onderwijs gaat volgende week nog wel door.

Je volgt de persconferentie vanavond vanaf 19.00 uur live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie