appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

maandag 5 november

Het afschieten van meer dan 1000 herten in de Oostvaardersplassen is noodzakelijk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Dierenbeschermers en de provincie Flevoland staan vandaag tegenover elkaar in de rechtbank. De provincie wil ruim duizend edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen, omdat er anders te veel gegraasd wordt in het gebied.

Een aantal organisaties beroept zich op de Wet Natuurbescherming en zegt dat de beschermde dieren alleen onder bepaalde omstandigheden mogen worden afgeschoten.

Maar het beleid van de provincie is om overbegrazing tegen gaan om zo meer vogels naar het gebied te krijgen, want de Oostvaardersplassen is oorspronkelijk een vogelreservaat. Bovendien wil de provincie hierdoor voorkomen dat er deze winter opnieuw onrust ontstaat als de bezoekers uitgehongerde dieren zien.

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1