Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten voorkomen dat 60 plussers uitvallen op de arbeidsmarkt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten voorkomen dat 60 plussers uitvallen op de arbeidsmarkt'

Steeds meer ouderen raken arbeidsongeschikt. Eind vorig jaar waren er meer dan 60.000 mensen die zich na twee jaar ziekte bij het UWV melden voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Die mensen zeggen vooral opgebrand en uitgeblust te zijn.

Oorzaken zijn volgens het UWV de hogere pensioenleeftijd en de toegenomen werkdruk. Tegelijkertijd is het juist belangrijk dat ouderen langer doorwerken vanwege het groot tekort aan personeel . Daarom is de stelling vandaag :

We moeten voorkomen dat 60-plussers uitvallen op de arbeidsmarkt

Ben jezelf ouder en nog aan het werk, of uitgevallen? Zie je op tegen de laatste arbeidsjaren, of ben je juist blij om nog aan het werk te zijn?

Hoe kunnen we de werkdruk verlagen , waar heb je als oudere werknemer behoefte aan? Allemaal vragen die we graag met je willen beantwoorden.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie