Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De klassieke winkelstraat heeft zijn beste tijd gehad'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De klassieke winkelstraat heeft zijn beste tijd gehad'

Het aantal leegstaande panden in de winkelstraten neemt toe. Steeds meer winkeliers, met name kledingwinkels, sluiten de deuren, vanwege de hoge de loonkosten en huurprijzen. Ze maken plaats voor fastfoodhoreca, nagelstudio's of tattooshops of ze blijven leeg achter. Blijkt uit een analyse van vastgoedadviseur Colliers.

Daarom de stelling: De klassieke winkelstraat heeft zijn beste tijd gehad

Ga jij nog graag winkelen in het centrum van je stad of dorp? Mis je de levendigheid en gezelligheid van een bruisend winkelhart? Of doe jij je aankopen online en ben je toch nauwelijks meer in het centrum te vinden?

En denk eens met ons mee: Hoe zou het hart van de stad toekomstbestendig en ook zi'n ziel kunnen behouden of terugkrijgen? Meer groen? Meer horeca? Meer woningen? Gesubsidieerde winkels?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie