Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Heeft u nog een beetje vertrouwen in de formatie?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Heeft u nog een beetje vertrouwen in de formatie?

"Dit is een verstandshuwelijk op z'n best", dat waren de woorden van NSC-leider Pieter Omtzigt gisteravond na opnieuw een dag vergaderen tijdens de formatie. Want hoe het er precies voor staat? "Dat is een ingewikkelde vraag", zei Geert Wilders.

Van een crisis willen de formerende partijen niet spreken, maar dat het niet echt soepel verloopt kunnen we inmiddels wel stellen.

Daarom vandaag geen stelling, maar een vraag: Heeft u nog een beetje vertrouwen in de formatie?

Want we zijn inmiddels bijna vijf maanden na de verkiezingen en het enthousiasme om fris aan de slag te gaan spat er nog steeds niet bepaald vanaf. Intussen liggen er grote dossiers die vragen om een duidelijke visie en besluiten. Denk aan de woningmarkt, migratie en klimaatmaatregelen.

Tijd dus voor partijen om compromissen te sluiten en dus ook water bij de wijn te doen? En op welke dossiers zou de partij waar u op heeft gestemd mogen inleveren? En welke zaken mogen wat u betreft zéker niet in die ijskast? Vindt u het kortom tijd om knopen door te hakken?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie