appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 13 december

Brussel moet zich niet met onze belastingen bemoeien

Vandaag te gast: Paul Tang, delegatieleider voor de PvdA in het Europees Parlement

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Komt Nederland toch nog op een Europese lijst van dubieuze belastingparadijzen? Als het aan de PvdA ligt wel. Vanmiddag stemt het Europese Parlement over een amendement van de sociaal-democraat Paul Tang.

Dat amendement is niet bij voorbaat kansloos. Want parlementariërs uit een aantal grote landen – met name uit Duitsland - lijkt zich te hebben bedacht en zou wel eens voor kunnen gaan stemmen. Zou het terecht zijn dat ons land op dat lijstje zou prijken? Ons belastingstelsel voor het bedrijfsleven is een aantal landen al enige tijd een doorn in het oog.

Nu heeft dit kabinet wel aangekondigd een einde te maken aan de zogenoemde brievenbusfirma’s. Maar tegelijkertijd is daar het afschaffen van de dividendbelasting. Volgens het kabinet belangrijk voor ons vestigingsklimaat en de werkgelegenheid. Gaan wij trouwens niet gewoon zelf over hoe wij onze belastingen heffen? Of moeten we in de Europese pas gaan lopen? 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1