appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 8 augustus

Medisch-ethische kwesties horen niet thuis in een regeerakkoord

Vandaag te gast: Frans Weisglas, oud-voorzitter Tweede Kamer en lid van de VVD

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Morgen beginnen de formatieonderhandelingen weer tussen de VVD, ChristenUnie, D66 en het CDA. Tot nu lijkt het een weg met vele hobbels. VVD-prominent Frans Weisglas maakt zich zorgen en wil dat er snel een beknopt regeerakkoord komt op hoofdlijnen. Zo kunnen de partijen tenminste nog een stempel drukken op de Prinsjesdag-begroting.

Maar laat medisch-ethische onderwerpen buiten beschouwing, betoogt hij. D66-Kamerlid Pia Dijkstra ziet ‘geen enkele aanleiding’ om te stoppen met de voorbereiding van haar wet-‘voltooid leven’. CDA en ChristenUnie zijn daar fel tegen. Moeten deze ingewikkelde en voor veel mensen persoonlijke kwesties overgeslagen worden, of is dat een recept voor voortdurende politieke onrust? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1