Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het vroegpensioen is onhoudbaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het vroegpensioen is onhoudbaar'

Werknemers met een zwaar beroep kunnen na 2025 niet meer drie jaar eerder stoppen met werken, omdat deze speciale regeling voor vroegpensioen dan stopt. Werknemers zijn daar boos over. Zij willen een permanente regeling voor vroegpensioen en dreigen daarom met stakingen. Maar de krapte op de arbeidsmarkt wordt alleen maar groter en we hebben iedere werknemer hard nodig.

Daarom is vandaag de stelling: Het vroegpensioen in onhoudbaar.

Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat het werk voor mensen met een zwaar beroep in die laatste jaren voor hun pensioen nog een beetje dragelijk blijft?

En wat betekent het voor jou? Hoe zwaar is jouw werk en kijk je met angst en beven naar die laatste werkjaren? Of ben je in de veertig en al aan het bedenken hoe je straks verder moet? Zoek je bijvoorbeeld daarom al naar een andere, minder zware baan? Wat lijkt je nou een leuke baan om je werkende leven mee af te sluiten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie