Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Een wereldwijde minimumbelasting voor rijke particulieren is een goed idee

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Een wereldwijde minimumbelasting voor rijke particulieren is een goed idee

Wie heel rijk is, kan vluchten naar andere landen met een gunstiger belastingklimaat. En dat moeten we niet willen, zo vinden NSC en VVD. Want er is ook zoiets als een 'belastingmoraal'.


De partijen dienen vandaag een motie in tijdens een debat over een belasting voor extreem rijken.

Ze doen in die motie een oproep aan het kabinet: Nederland moet samen met Frankrijk het voortouw nemen om een wereldwijde minimumbelasting voor rijke particulieren mogelijk te maken. Zoiets bestaat al voor bedrijven, maar het moet nu ook worden gerealiseerd voor particulieren.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Een wereldwijde minimumbelasting voor rijke particulieren is een goed idee.

Vind jij dit ook een goed idee? Of vind je dat de hardwerkende superrijke Nederlander lekker zelf moet weten wat hij met zijn geld doet? Of moet iedereen zijn steentje bijdragen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie