appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

De genomineerde boeken voor de Nico Scheepmaker Beker 2019 zijn bekend

Pixabay
maandag 27 april 2020 | BNNVARA | Redactie B.V.S.C. Twitter

De vijf genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker 2019 zijn bekendgemaakt. In B.V.S.C. kwamen juryleden David Endt en Rivkah op het Veld langs om de beste vijf Nederlandstalige sportboeken van 2019 uit te lichten.

Over sommige boeken waren de juryleden het gelijk eens, over anderen werd wat meer gesteggeld vertellen Rivkah op het Veld en David Endt in B.V.S.C. Maar, natuurlijk kwam de jury tot een prachtige lijst. 

Dit zijn de nominaties voor de  Nico ScheepmakerBeker:

Abdi Nageeye: Atleet zonder grenzen – André van Kats (Uitgeverij Lucht)

Paul Dogger – Peter Zantingh (Uitgeverij het spectrum)

Buiten de lijnen – Frank Heinen (Das Mag)

Johan Cruijff – Auke Kok (Hollands Diep)

Briek! De laatste Flandrien – Herman Chevrolet (De Arbeiderspers)

Nico Scheepmaker

De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Sinds 2005 wordt de beker jaarlijks uitgereikt. Dat maakt dit jaar alweer de zestiende keer. De winnaar van de Nico Scheepmaker Beker 2019 wordt op een nader te bepalen datum bekendgemaakt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1