Sport
BNNVARA

'Maarten van der Weijden is geslaagd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Maarten van der Weijden is geslaagd'

Erben Wennemars had een bijzondere nacht: de hele nacht was hij bij Maarten van der Weijden. "En nu is hij gestopt!" Maar teleurstelling hoor je niet terug in de stem van Erben: "De Elfstedentocht is mythisch en dan ga je hem zwemmend doen. Dan komt alles met dit evenement samen daar in Friesland en die emotie, die voel je."

"Natuurlijk wil hij het graag volbrengen maar hij wil vooral aandacht trekken voor kanker, voor goede doctoren. Hij heeft kanker overwonnen en wil geld ophalen voor nog meer onderzoek." Dus, is de tocht volbrengen dan het einddoel, of is het doel nu eigenlijk gewoon bereikt? Erben weet het wel: "Maarten, je hebt dat gene gedaan waarvoor je kwam en je bent geslaagd".

Fysiek zijn er grenzen

Erben denkt dat de zwemmer mentaal zichzelf niet in de weg zat: "Dat zou hem niet doen stoppen. Maar kijk fysiek zitten er natuurlijk grenzen aan. En fysiek, daar kun je op een gegeven moment niet meer tegen vechten." Want als je lichaam niet meer wil, dan moet je stoppen.

Hoe dan ook een Held, kopte De Telegraaf. "En dat is 'ie ook", zegt Erben, "Hij heeft Leeuwarden misschien niet gehaald maar daar ging het natuurlijk niet om. Het ging om het goede doel en hoeveel zou hij opgehaald hebben?" Erben wacht nu in ieder geval op een strenge winter: "Laten we nu maar hopen dat het heel hard gaat vriezen."

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 is Erben Wennemars te gast in De Nieuws BV.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie