Sport
EONOS

'Als maar drie renners fietsend bovenop de Koppenberg komen, moet je je afvragen of dit wel slim is'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als maar drie renners fietsend bovenop de Koppenberg komen, moet je je afvragen of dit wel slim is'

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken ontstond discussie over de beslissende en spekgladde klim van de Ronde van Vlaanderen.

De Ronde van Vlaanderen was met de derde zege van Mathieu van der Poel genieten voor de wielerliefhebber. Maar na afloop ontstond er discussie over de klim waarop de wedstrijd werd beslist: de Koppenberg. Slechts drie renners kwamen fietsend boven, over de spekgladde kasseien. "Dan moet je je afvragen of het wel slim is", zegt Ronald Waterreus in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Volgens de oud-doelman en wielerliefhebber moet de organisatie altijd de afweging maken of het parcours veilig genoeg is. "En voor een renner die als tiende fietst is het gewoon pure pech."

Parcourskennis

Jeroen Grueter vindt zulke moeilijke delen van het parcours er gewoon bij horen. "Anders kun je net zo goed op een circuit koersen. Dit maakt de koers."

Volgens de sportcommentator van de NOS was het niet voor niets dat Van der Poel op de Koppenberg demarreerde. "Zijn parcourskennis is fenomenaal. Hij weet waar hij moet zitten en wat hij moet doen."

Sportjournalist Diana Kuip stelt dat cruciaal is of het parcours gevaarlijk is voor de renners. "Je kunt zeggen dat iemand op de Koppenberg een been kan breken, maar in principe wordt het hier niet gevaarlijk."

De leden van het Sportforum praten ook over de debuterende speelsters bij Oranje, de keuze voor een eerste doelman bij het Nederlands mannenelftal en de ontwikkelingen in de Eredivisie van afgelopen weekend.

Ster advertentie
Ster advertentie