appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Zo omgaan met je zorgpersoneel, wat een grap'

ANP
vrijdag 15 mei 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"De zorg. U weet wel de helden in de frontlinie, waar we voor klapten, voor wie we posters en shirts met rode harten voor het raam hingen. De zorgmensen worden op handen gedragen", vertelt Kees van Amstel in De Nieuws BV. "Totdat ik deze week mijn nichtje sprak." 

Druktemaker Kees van Amstel - Co-assisten in tijden van corona
 
Van Amstel: "Ze studeert medicijnen en zit nu in haar co-schappen, omdat die co-schappen vanwege corona gestopt zijn, en medisch personeel overal zeer gewenst is, hebben veel van deze aankomende doktoren baantjes aangenomen, in bijvoorbeeld verpleeghuizen."

'Ze kreeg binnen een week corona'

Het nichtje van Van Amstel nam enthousiast een baan in een verpleeghuis: "Ze trof veel doden, een organisatorische puinhoop, werd niet ingewerkt en kreeg door de slechte beschermingsmiddelen binnen een week corona."
 

Nulurencontract

"Ze moest meteen naar huis. Logisch. En wat deed het verpleeghuis? Ze stopten per direct de betaling van haar salaris. Niet logisch", vertelt Van Amstel. "Ja, nulurencontract. Dan moet ik er nog bij vertellen, dat die co-assistenten worden aangenomen op een nul uren contract. Je gaat dus zeer veeleisend en gevaarlijk werk doen, je wordt ziek op je werkplek en dan is het no pay. Jammer dan. Doei."

Van Amstel: "Wat een grap, zo omgaan met je zorgpersoneel. Wat een hele slechte grap."

Druktemaker Kees van Amstel - Co-assisten in tijden van corona

 

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1