appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Kinderen zijn de sleutel tot het weer opstarten van onze samenleving'

ANP
woensdag 22 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond vroeg Pieter Derks zich één ding af: waarom sturen we kinderen vanaf elf mei in godsnaam naar school? "Kinderen zijn de sleutel tot het weer opstarten van onze samenleving", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - Kinderen redden de economie

Pieter Derks vat het nog even samen: "Kinderen zijn minder vatbaar voor het virus, kinderen worden, als ze het toch krijgen, minder ziek en kinderen dragen het virus minder snel over. Kinderen zijn dus veilig. Kinderen kunnen gewoon alle dingen doen die volwassenen niet mogen". Dat laatste brengt Derks op ideeën.

Want natuurlijk kan bijvoorbeeld Pinkpop doorgaan, maar dan met kindsterretjes, kinderpubliek en kinderen die met een grote rugzak ranja met een vlaggetje eraan over het veld lopen om bekertjes bij te vullen. Derks: "Het is zonde om ze op te sluiten in een klaslokaal als we ze ook een strandtent kunnen laten runnen, een bowlingbaan open laten gooien, of de Formule 1 in Zandvoort laten rijden."

Druktemaker Pieter Derks - Kinderen redden de economie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1