Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Een week zonder boeken is als Buitenhof zonder Baudet'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een week zonder boeken is als Buitenhof zonder Baudet'

Voor druktemaker Dolf Jansen is elke week boekenweek. Elke week leest hij wel een boek, of meerdere boeken zelfs. En nu, in deze tijd waarin er steeds meer gaten verschijnen in onze agenda's, bijeenkomsten worden afgelast en samenzijns onnodig blijken, raadt Jansen in De Nieuws BV iedereen aan: "Lees een boek."

Jansen: "Voor mij is een week zonder boeken als Buitenhof zonder Baudet, als Dick Advocaat zonder overwinning, als een Brabantse gemeente zonder carnavalsoptocht, als Harvey Weinstein zonder rollator. Bijna niet voor te stellen. En saai, ook."

149 pagina's West

Op dit moment leest Jansen West: "De 149 pagina's geven me een verhaal, een avontuur, ik word geïnspireerd door de kracht van de dochter en de vader, en door het idee dat je dingen kunt doen zonder logica, zonder reden, maar vanuit een gevoel."

Jansen: "Ik raad niemand aan zijn kind achter te laten en op een paard te stappen, ik raad niemand aan zoveel zeep en hygiënische handgel te hamsteren dat alle anderen zonder komen te zitten en de kans dat jij besmet raakt dus juist groter wordt, ik raad niemand aan juist nu in het vliegtuig te stappen omdat je lekker veel ruimte hebt, ik raad iedereen aan een boek te lezen."

Druktemaker Dolf Jansen - West

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie