appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

'Je leeft niet langer door snel een LOI-cursus te doen'

ANP
vrijdag 16 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het CBS zet hogeropgeleiden af tegen lageropgeleiden. In De Nieuws BV bekijkt Marcel van Roosmalen het vanuit een ander perspectief: "Er had ook kunnen staan dat kijkers van Hart van Nederland eerder sterven dan kijkers van Zomergasten."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - CBS cijfers

Traditiegetrouw reageerde vakbond FNV op deze cijfers door te wijzen op hun stokpaardje: de pensioenen. Marcel van Roosmalen vraagt zich af of dat levensreddend is voor laagopgeleiden. "Bij de FNV is het nog gewoon 1932: U klaagt wij draaien. Het probleem zit hem in het frame dat het CBS gebruikt door hogeropgeleiden af te zetten tegen lageropgeleiden. Campingbezoekers leven korter dan hotelslapers."

"FNV leden leven trouwens minder lang dan niet FNV-leden", zegt Van Roosmalen. "Als u echt wat wilt doen aan de onzincijfers van het CBS zit er, geheel volgens de FNV-logica, maar een ding op: zeg je lidmaatschap op."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - CBS cijfers

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1