appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

'Op internet gaan filmpjes rond van een jongetje dat de keel van een teddybeer doorsnijdt'

Pixabay
dinsdag 11 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Nederland heeft voor het eerst twee kinderen van een Nederlandse Syrieganger teruggehaald. Een uitzonderlijk geval, benadrukken ministers Grapperhaus en Blok. De kinderen zouden onder erbarmelijke omstandigheden zonder enige vorm van ouderlijk gezag in een kamp zitten. Marcel van Roosmalen zegt in De Nieuws BV dat hij er alleen een meer dan ellendige voorstelling bij kan maken. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - IS-wezen

Marcel: "Misschien komt het omdat ik zelf twee dochters van twee en drie heb, maar ik kan me bij zo’n bericht een meer dan ellendige voorstelling maken. Ik denk dan aan zweren, aan blubber, aan totale afstomping."

Wegrotten in een tent

Maar op Twitter zijn er genoeg mensen die vinden dat de twee kinderen niet in Nederland horen, vond Marcel: "Die vinden dat je door de ellende moet heen kijken omdat ze naderend onheil ruiken.

Van hen mogen die twee weeskinderen, ter info dat zijn kinderen zonder ouders, wegrotten in een tent in Koerdistan, zoals al die andere kinderen die de pech hadden op de verkeerde plek geboren te worden. Uit foute ouders, zo u wilt."

Marcel: "Op internet gaan filmpjes rond van een jongetje dat met een mes de keel van een teddybeer doorsnijdt, alsof onmenselijkheid erfelijk is. Ter geruststelling: kinderen van twee en vier kunnen dat nog niet, ze kunnen nog geen boterham smeren weet ik uit ervaring, dus uw huisdieren en baby's zijn vooralsnog veilig. Ik herhaal: honden, poezen en baby's zijn vooralsnog veilig."
 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - IS-wezen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1