appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het Concertgebouw zou een cursus communicatie in MeToo-crisis moeten volgen'

ANP
maandag 21 januari 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er is enige openheid gekomen over de ontslagen chef-dirigent Daniele Gatti. Vorige week gaf Jan Raes, directeur van het Concertgebouw, er interviews over met daarna gelijk een pleidooi voor meer subsidie naar klassieke muziek. Het lijkt druktemaker Elfie Tromp verstandig om "ook een cursus communicatie in MeToo-crisis te volgen als ze de gedroomde extra subsidie willen krijgen."

Druktemaker Elfie Tromp - MeToo in het Concertgebouw

Moraliteit en geld gaan niet vaak samen. "Zo ook in de muziekindustrie", zegt Elfie Tromp in De Nieuws BV. "Kijk maar naar R. Kelly." De moraliteit moet van het publiek komen: er zijn bijvoorbeeld al meerdere petities gestart tegen zijn concert dat in april zou plaatsvinden.

Elfie: "Wie zegt dat millennials allemaal verwende narcisten zijn, vergeet hoe activistisch de nieuwe generatie is. Ik zie in ieder geval nog geen 65-plussers het Concertgebouw bestormen om verhaal te halen."

Druktemaker Elfie Tromp - MeToo in het Concertgebouw

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1