appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Wilders: Ik ga nog liever naar Molenbeek

ANP
vrijdag 29 juni 2018 | BNNVARA | Joost Bekendam Twitter

Geert Wilders zit deze zomer precies 20 jaar in de Tweede Kamer. Als geen ander slaagde hij er in die jaren in om het politieke debat te domineren. Maar is dat succes een zegen of wordt het ooit nog wel eens zijn eigen ondergang? De Week van Kee zet het op een rijtje in De Nieuws BV.

"Ik ga nog liever naar Molenbeek"

Boerkaverbod

Het is een bijzondere week voor Wilders. De Eerste Kamer stemde in met een boerkaverbod, zo'n dertien jaar nadat Geert Wilders ervoor pleitte in de Tweede Kamer. Daarnaast overhandigt Arthur Blok vandaag zijn boek aan Wilders. Ze voerden daarvoor meerdere gesprekken.

'Liever naar Molenbeek'

Voor veel journalisten is zo'n gesprek niet vanzelfsprekend. Ze weet ook Peter Kee. Na jaren van vergeefse pogingen, lukte het hem slecht één keer om Wilders aan de laten schuiven bij Pauw. En dan alleen voor een speciaal verkiezingsdebat. De hoop dat Wilders daarna vaker te gast zou zijn vervloog daarna snel: Op de uitnodiging om na de aanslagen in Brussel aan te schuiven zei hij nog 'liever naar Molenbeek te gaan'. 

Abonneer je ook op de podcast De Week van Kee! Elke vrijdag de nieuwste aflevering in broekzakformaat.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis Nieuws BV.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1