Opinie & Commentaar
BNNVARA

Is het tijd om in Nederland de Sharia in te voeren?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Is het tijd om in Nederland de Sharia in te voeren?

Wordt het niet eens tijd om in Nederland de Sharia in te voeren? Dat vraagt druktemaker Tom Lash zich af in De Nieuws BV: "Ik heb namelijk het idee dat daar meer draagvlak voor is dan je misschien zo één, twee, drie zou denken."

"Als je fan bent van het oog om oog tand om tand principe dan is dat je beste keus", zegt Tom Lash. Gezien reacties op Facebook rondom de rechtszaak van Michael P. denkt hij dat de Sharia best ingevoerd kan worden. 'Kogel door zijn kop, zulke mensen zijn geen leven waard' en 'baksteen tegen zijn kop aan smijten' zijn enkele berichten die de druktemaker op Facebook voorbij zag komen.

Maar is dat wel iets wat we moeten willen? "Willen we inderdaad onze woede over een emotionele en verschrikkelijke zaak zoals die van Anne Faber loslaten op de dader, of willen we vasthouden aan ons systeem met enigszins beschaafde straffen? Waarbij je ook de zekerheid hebt dat als je ooit zelf de fout in gaat, of nog erger: door een gerechtelijke dwaling ergens onterecht voor veroordeeld wordt, je jezelf niet ingegraven terug vindt terwijl een woedende menigte scherpe stenen aan het uitzoeken is..."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Tom Lash - Sharia in Nederland

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie