Opinie & Commentaar
AVROTROS

Columnist Rob Hoogland: 'We moeten wat links en rechts is, herdefiniëren'

foto: MISCHA!foto: MISCHA!
  1. Nieuwschevron right
  2. Columnist Rob Hoogland: 'We moeten wat links en rechts is, herdefiniëren'

Telegraaf columnist Rob Hoogland vindt dat de begrippen links en rechts toe zijn aan een nieuwe definitie. “Woke is tegenwoordig links, maar eigenlijk vind ik woke rechts. Want woke is intolerant, je mag niks, en dat is waar rechts vroeger voor stond”, zegt hij in MISCHA!

#383 - Rob Hoogland: 'Woke is eigenlijk rechts, omdat het intolerant is' - MISCHA!

Zijn betoog volgt op een vraag over hoe hij vindt dat het gesteld is met het rechtse geluid bij de NPO. "Ik weet het niet zo goed. WNL? Die zijn blijkbaar wat conservatiever, maar of ze ook echt rechts zijn? De enige echte rechtse omroep is Ongehoord Nederland. Dat vind ik overigens een omroep van niks."

Hoogland denkt bij ‘'rechts' ook aan conservatisme. "Graag dingen houden zoals het is, maar tegenwoordig is dat ook iets links. Links is behoudender dan rechts geworden, zeker hier op het mediapark."

Hij vervolgt: "Links heeft de islam omarmd, terwijl de fundamentalistische islam nou een typisch extreem rechtse organisatie is. Ze discrimineren als de pest, de man-vrouw relatie is daar niet optimaal. Daarom zeg ik: ga eens in de spiegel kijken en laten we het herdefiniëren."

#383 - Rob Hoogland: 'Woke is eigenlijk rechts, omdat het intolerant is' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie