appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Het grote schandaal: de geliefde van Heleen van Royen leest haar boeken niet

ANP
woensdag 13 juni 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het is een feit dat boeken geschreven door vrouwen en met vrouwelijke hoofdpersonages minder door mannen worden gekocht. Daarop is de geliefde van Heleen van Royen geen uitzondering. "Las hij het maar wel", zegt druktemaker Elfie Tromp in De Nieuws BV, "dan wist hij misschien beter wat er omging, niet alleen bij zijn eigen vrouw, maar bij de helft van de wereldbevolking."

Druktemaker Elfie Tromp - Heleen van Royen

Heleen van Royen heeft een nieuw boek uit. "Een sexdagboek, met een X, want dat is volgens haar sexier. Of het dan zo zinnenprikkelend is om te lezen, valt nog te bezien", zegt Elfie Tromp. Wat Elfie echt steekt is de rol van Van Royen's geliefde: hij las tot nu geen werk van haar. "Het gaat over een vrouw en is door een vrouw geschreven, dus niets voor hem. Hoe typisch wil je het hebben; het enige boek dat hij leest, gaat over hemzelf." Elfie zou het nooit doen met iemand die haar werk niet leest: "Dat Heleen dat wel kan, bewijst wel hoeveel fantasie ze heeft, zowel in bed, als op de pagina."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken. 

Druktemaker Elfie Tromp - Heleen van Royen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1