Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het besmeuren van kunstwerken voor het klimaat gaat te ver'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het besmeuren van kunstwerken voor het klimaat gaat te ver'

Hoe ver mag je gaan om je doel te bereiken? De weg blokkeren, schilderijen besmeuren of je vastketenen aan een boorplatform? En maakt het nog uit wat voor doel je hebt? Is het anders als je dit doet voor het klimaat of juist tegen de stikstofplannen van het kabinet?

Feit is dat een deel van de milieubeweging richting de klimaattop in Egypte extremere middelen uit de kast haalt en museumdirecteuren door heel Europa angstvallig hun Van Goghjes in de gaten houden.

Vandaag in Stand.nl: Het besmeuren van kunstwerken voor het klimaat gaat te ver

Wat vind jij? We zitten in een grote klimaatcrisis en de veranderingen gaan te langzaam, dus wie niet luisteren wil moet maar voelen? Of is dit pure aandachtrekkerij en is activisme nooit de weg naar een goede oplossing?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie