Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet heeft goede redenen om naar Qatar te gaan'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet heeft goede redenen om naar Qatar te gaan'

Het kabinet gaat toch een regeringsdelegatie naar het WK in Qatar sturen. Ondanks de uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer dat niet te doen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het kabinet heeft goede redenen om naar Qatar te gaan

Reden hiervoor is dat de mensenrechtensituatie niet zal verbeteren door weg te blijven en omdat dat gevolgen zou hebben voor de brede relatie van Nederland met Qatar en de regio. Voor Nederland is het vloeibare gas LNG uit Qatar steeds belangrijker.

Wat vind jij? Is Qatar geopolitiek gezien nu eenmaal té belangrijk voor Nederland, zeker als je kijkt naar de huidige energiecrisis? Of moet het kabinet meer oog hebben voor de gebrekkige mensenrechtensituatie en een duidelijk statement maken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie