Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De toenemende instroom van asielzoekers vraagt om een nieuwe aanpak'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De toenemende instroom van asielzoekers vraagt om een nieuwe aanpak'

De opvang en de afhandeling van asielaanvragen zal verder onder druk komen te staan, zo blijkt uit interne documenten, in handen van NRC. Het ministerie van Justitie en Veiligheid verwacht dat volgend jaar het aantal aanvragen doorstijgt de komende jaren.

De hele asielketen loopt vast, zo bleek weer de afgelopen maanden. Mensonterende toestanden in Ter Apel, terwijl staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie, VVD) de Asielwet maar niet door de Kamer krijgt.

Vandaag in Stand.nl: De toenemende instroom van asielzoekers vraagt om een nieuwe aanpak

Dat er iets moet veranderen is dus duidelijk. Maar wat dan? Hoe zou de asielketen opnieuw ingericht moeten worden om die tienduizenden mensen wel op te kunnen vangen komende jaren? Waar liggen de belangrijkste pijnpunten? En waar is de meeste winst te behalen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie