Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Britten verdienen verkiezingen'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Britten verdienen verkiezingen'

Groot-Brittannië zit weer zonder premier. Liz Truss is het vertrouwen van haar eigen partij verloren en ruimt het veld. Maar verkiezingen komen er niet, zolang de Conservatieve Partij dat niet wil. Na het debacle met Boris Johnson en zijn opvolger die het nog geen 50 dagen volhoudt, is het misschien tijd om het woord aan de Britten zelf te laten.

Daarom is vandaag de stelling: 'De Britten verdienen verkiezingen.'

Hoe kijk jij naar de politieke chaos aan de andere kant van de Noordzee? Snap je er nog iets van? Smul je van alle details in de Britse media? En vind je dat de Conservatieve Partij het woord aan de burger moet laten, of maakt dat het nog lastiger om alle koopkrachtproblemen snel aan te pakken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie