Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De markt heeft zijn beste tijd gehad'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De markt heeft zijn beste tijd gehad'

Hoe lang kunnen we nog naar de markt voor een pondje oude kaas of een moot gebakken vis? De weekmarkt zoals we die nu nog kennen kampt met teruglopende bezoekersaantallen, toenemende vergrijzing en steeds minder variatie in het aanbod.

Daarom vanochtend de stelling: De markt heeft zijn beste tijd gehad

De Kamer van Koophandel kwam met alarmerende cijfers over de markt: in tien jaar tijd is het aantal ondernemers met 15% teruggelopen. En het is vooral 'food' wat de klok slaat; andere aanbieders - bijvoorbeeld van kleding en accessoires - voelen zware concurrentie van online aanbieders.

Maar in deze financieel moeilijke tijden zou de markt toch juist een aantrekkelijke alternatief kunnen bieden voor de dure supermarkten? En met de juiste aanbieders trek je misschien ook een ander en jonger publiek? Zouden we koste wat kost die markt op poten moeten houden, ook omdat ie er gewoon bij hoort?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie