Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Alle taboes moeten van tafel om de asielcrisis te bezweren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Alle taboes moeten van tafel om de asielcrisis te bezweren'

De asielstelsels dreigen te bezwijken in steeds meer lidstaten. Dat zei Europees Commissaris Ylva Johansson gisteren na afloop van een overleg met de Europese bewindslieden van migratie. Ruim 300 duizend migranten kwamen vorig jaar illegaal naar Europa, het hoogste aantal sinds 2016.

In Nederland schrijven het COA, politie en justitie intussen dat we afstevenen op een maatschappelijk ontwrichtende crisis die nog ingrijpender zal zijn dan die van afgelopen zomer.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Alle taboes moeten van tafel om de asielcrisis te bezweren.

Zijn hekken aan de Europese buitengrenzen een oplossing om mensonterende toestanden zoals afgelopen jaar in Ter Apel te voorkomen? Of moet Nederland de deur openzetten voor tijdelijke arbeidsmigratie, in ruil voor de belofte dat landen als Marokko uitgeprocedeerde burgers terugnemen?

Lees ook dit artikel naar aanleiding van de uitzending

Asielcrisis? In Duitsland geen Ter Apel-praktijken

Asielcrisis? In Duitsland geen Ter Apel-praktijken

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie