Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Geschiedenis moet een verplicht vak worden'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Geschiedenis moet een verplicht vak worden'

Nederlanders hebben veel te weinig kennis van de geschiedenis. Tot die conclusie komt onder meer Maarten Van Rossem, naar aanleiding van de vele fout beantwoorde geschiedenisvragen in De Slimste Mens. Van Rossem denkt dat dit komt door het onderwijs, dat volgens hem te weinig aandacht heeft voor het verleden.

We praten erover met de stelling: Geschiedenis moet een verplicht eindexamenvak worden.

Lang niet alle scholieren volgen nu geschiedenis tot aan het eindexamen. Wat is in jouw ogen het belang van geschiedenisonderwijs? Of wordt het overschat en moeten juist andere vakgebieden meer aandacht krijgen? Heb jij vroeger een geschiedenisdocent gehad waar je nog met plezier of juist afgrijzen aan terugdenkt? Of ben je zo'n docent?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie