Sport
KRO-NCRV

Ronald de Boer over Ajax-drama: 'Ik zag angst bij mensen in de ogen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ronald de Boer over Ajax-drama: 'Ik zag angst bij mensen in de ogen'

Bij Ajax heeft de term ‘crisis’ een hele nieuwe dimensie gekregen. Na problemen op het veld en in de bestuurskamers, ging het gisteren ook nog eens mis vanaf de tribune. Oud-voetballer Ronald de Boer zag bij het verlaten van het stadion mensen in paniek op hem afkomen.

Stand.nl: Ajax moet zwaar gestraft worden

Diep en dieptriest

De voormalig Ajax-voetballer was er gisteren bij in het stadion. Hij zag hoe het in de 55ste minuut totaal uit de hand liep; voor de tweede keer werd er vuurwerk op het veld gegooid. Even later schalde de onvermijdelijke mededeling door de Arena: de wedstrijd werd definitief gestaakt. De Boer zag daarna ook de huilende kinderen die met hun ouders probeerden weg te komen: "Dat vond ik het meest triest", vertelt hij. "Zo’n jongetje dat misschien voor het eerst een klassieker meemaakt. Die heeft een litteken overgehouden aan het voetbal. Dat is diep en dieptriest"

'De angst in die ogen'

De Boer zelf werd na de wedstrijd via een zijgang weggeleid: "Daar kwamen vrouwen naar boven die schreeuwden dat relschoppers naar boven kwamen. Die angst in die ogen, verschrikkelijk. Dat kun je je gewoon niet voorstellen." De Boer pleit dan ook om de verantwoordelijken van de rellen zwaar te straffen.

Quote

Dat groepsgevoel moet je doorbreken, deze mensen moeten uitgekotst worden

Jeroen Recourt (Eerste Kamerlid PvdA)

Leedvermaak bij Feyenoord?

Thuis voor de buis keken veel Feyenoord-supporters mee met de Klassieker, zij waren namelijk niet welkom in het uit-vak. Leeft er bij de Rotterdammers leedvermaak na het Amsterdamse debacle? "Dat zeker", aldus Feyenoorder Jeroen Visscher. "Maar aan de andere kant is er ook medelijden met de andere supporters uit Amsterdam." Volgens Visscher moet er niet terughouden gedaan worden als het om straffen gaat: "Desnoods de hele F-side tot aan de winterstop leeg laten."

Ook Ronald de Boer ziet daar wel iets in: "Ik zat zelf te denken: de hele F-side weg en maak daar een kids-vak van."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie