Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ajax moet zwaar gestraft worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ajax moet zwaar gestraft worden'

"Dit soort gedoe heeft helemaal niks met clubliefde te maken, maar maakt het voetbal en een club kapot". Het is één van de vele teleurgestelde en boze reacties na de gestaakte klassieker tegen Feyenoord, die uitmondde in vernielingen bij de hoofdingang van het stadion. Schofterig, in- en intriest, een doodzonde voor het voetbal. In de afkeuring zijn we het wel eens. Maar dan de aanpak...

Daarom vandaag de stelling: 'Ajax moet zwaar gestraft worden'

De KNVB beslist vandaag hoe het verder moet met de gestaakte wedstrijd. De Amsterdamse burgemeester Halsema vindt het hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Anderen wijzen naar de politiek of roepen dat het betaald voetbal in Nederland dan maar helemaal moet worden afgeschaft.

Wat vind jij? Was je in het stadion gisteren en schaamde je je kapot voor het verloop van de wedstrijd? Begrijp je de onvrede bij de harde kern? Is het een oplossing om de club te straffen voor het wangedrag van de aanhangers? En, ook als je geen Ajacied bent: hoe beïnvloeden dit soort toestanden jouw liefde voor het voetbal?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie